Mainos
Mainos

Graavaa lohi niin että se saa lisämakua fenkolinsiemenistä.

Neljälle

800 g lohifileetä, nahallista

Mausteseos

  • 4 rkl kidesokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Tarjoiluun

  • 1 ½ dl leipäkrutonkeja
  • 150 g erilaisia salaatinlehtiä
  • ½ punasipuli
  • ¼ lavakurkku
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 sitruuna
  • muutama ruohosipulinvarsi

Valmistusohje

1. Leikkaa ja poista kaikki isot ruodot lohesta, tai pyydä apua kalatiskillä. Sekoita sokeri, suola, valkopippuri ja fenkolinsiemenet. Hienonna tilli karkeasti. Hiero lohenpuolikkaat mausteseoksella ja laita fileet vastakkain, väliin tulee paljon tilliä. Laita toisen puolikkaan pyrstö toisen päätä kohti ja lohipaketti muovipussiin.

2. Solmi pussi kiinni ja säilytä jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran, graavaus kestää 2 vuorokautta. Kastike: Sekoita ranskankerma ja piparjuuri, laita kylmään tarjoiluun asti. Viipaloi lohi ohuesti.

3. Suikaloi salaatti. Kuori ja suikaloi sipuli, sekoita salaatin kanssa. Viipaloi kurkku ohuesti, puolita tomaatit. Asettele lohiviipaleita neljälle lautaselle. Asettele päälle salaattisekoitusta, koristele kurkulla ja tomaatilla. Lohko sitruuna ja lisää lautasille. Koristele ruohosipulilla. Laita päälle kastiketta tipoittain, ripottele päälle leipäkuutiot.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme