Mainos
Mainos

Ihanan virkistävä ja silmää ilahduttava kesäinen keitto, jossa paahdettu kampasimpukka lepää kuin pieni saari.

Neljälle

  • 3 fenkolikerää
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • 5 dl kermaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl Pernod-juomaa
  • 4 kampasimpukkaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 maustemitta kajennepippuria

Fenkolisalaatti

  • ½ fenkoli
  • 1 tl sitruunamehua
  • gourmetsuolaa
  • ½ rkl hedelmäistä oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitto: Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua salotit. Kuullota fenkolia ja sipulia voissa. Lisää viini ja kanaliemi ja keitä kokoon 10 minuuttia. Soseuta keitto koneella sileäksi ja siivilöi takaisin kattilaan. Kiehauta ja keitä kokoon vielä jokunen minuutti. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä keitto. Mausta suolalla, pippurilla ja Pernodilla.

2. Paista simpukat öljyssä minuutti kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja kajennella.

3. Fenkolisalaatti: Viipaloi fenkoli paperinohueksi ja sekoita siivut sitruunamehun, suolan ja oliiviöljyn kanssa. Anna maustua muutama minuutti.

4. Aseta simpukat neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle. Jaa salaatti kullekin simpukalle. Vatkaa keitto sauvasekoittimella vaahdoksi ja kauho keitto simpukan ympärille. Tarjoile välittömästi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme