Mainos
Mainos

Jos rakastat maksaa, sinun on kokeiltava tätä reseptiä. Maksasta tulee maukkainta, jos se valmistetaan aika isona palana, joten kutsu monta ihmistä pöytään. Resepti on kuudelle. Tarjoile lehtipinaatin ja keitettyjen perunoiden kera.

Ainekset

  • 1 ½ kg nuoren naudan maksaa
  • 150 g herkkusieniä
  • 2 ohutta siivua kevyesti savustettua kinkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni nippu tuoretta basilikaa
  • 3 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • lehtipinaattia ja keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista herkkusienet. Hienonna ne sekä basilika ja kinkku erittäin pieneksi.

2. Sulata 1 rkl voita kattilassa. Paista sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia. Lisää herkkusienet ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää 1 dl lientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Ota kattila liedeltä ja lisää basilika ja kinkku. Anna seoksen jäähtyä hieman. Ruskista maksa kevyesti joka puolelta 1 rkl:ssa voita ja nosta pannulta.

3. Laita kaksi isoa foliopalaa ristiin. Levitä puolet herkkusieniseoksesta keskelle. Aseta maksa päälle ja levitä loput seoksesta sen päälle. Tee foliosta tiukka paketti ja laita se uuninkestävään vuokaan. Laita vuoka uuniin ja paista 50 minuuttia tai hieman lyhyemmän ajan, jos haluat, että maksa on sisältä hieman vaaleanpunainen.

4. Leikkaa folio auki vuoassa niin, että liemi ja herkkusieniseos jäävät vuokaan. Nosta maksa pois ja kaada liemi ja herkkusieniseos kattilaan. Lisää 2 dl lientä, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi maksa erittäin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile herkkusieniseoksen kera.

VINKKI: Jos maksaa jää päivälliseltä yli, nauti siivuista leivän päällä! Ainakin jos pidät maksapasteijasta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme