Mainos
Mainos

Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

Valkoturskaa ei Suomen vesillä käy, Ruotsin länsirannikko on lähin paikka. Tätä reseptiä voi kokeilla tavallisestakin turskasta, mutta oheinen ohje on länsiruotsalainen erikoisuus, joka tehdään päiväntuoreesta vitlingistä ja syödään perinteikkään skarpsåsin eli kipakan kastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 annoskokoista valkoturskaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 5 dl öljyä friteeraukseen

Frityyritaikina

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 munaa
  • 4 dl korppujauhoa

Kipakka kastike

  • 1 muna
  • 1 munankeltuainen
  • 1 ½ rkl makeaa ruotsalaista sinappia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • friteerattua persiljaa
  • sitruunalohkoja
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kipakka kastike: Keitä muna kovaksi ja jäähdytä kylmässä, juoksevassa vedessä. Kuori ja ota keltuainen erilleen. Hiero keitetty keltuainen siivilän läpi ja sekoita siihen raaka munankeltuainen. Lisää keltuaistahnaan suola, pippuri, sinappi ja viinietikka. Hienonna tilli. Vatkaa kerma ja sekoita keltuaistahna siihen ja lisää sitten tillisilppu varovasti nostellen.

2. Perkaa valkoturskat, mutta pidä muuten kokonaisina. Kiinnitä tukevalla cocktailtikulla jokaisen turskan pyrstö sen kitaan, niin että kala muodostaa renkaan. Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja kääntele ne ensin vatkatussa munassa, sitten korppujauhossa.

3. Friteeraa kalarenkaat kullanruskeiksi syvässä paistinpannussa 170-asteisessa öljyssä. Käännä kalat 3 minuutin kuluttua ja keitä vielä 3 minuuttia. Persilja friteerataan panemalla oksat kuumaan öljyyn puoleksi minuutiksi. Tarjoile kalat heti friteeratun persiljan, sitruunalohkojen, kipakan kastikkeen ja vastakeitettyjen perunoiden kanssa. Smaklig måltid!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme