Mainos
Mainos

Friteeratut munat ja basilika-aioli

5 munaa

pankojauhoja*

rypsiöljyä friteeraukseen

2 keltuaista

1 rkl Dijon-sinappia

3 valkosipulikynttä

suolaa

pippuria

3-4 dl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

tuoretta basilikaa

roomansalaattia

*

Valmistusohje

Tee aioli sekoittamalla keltuaiset, sinappi ja hienonnetut valkosipulikynnet yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen oliiviöljy nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja silputtu basilika.

Lämmitä friteerausöljy kattilassa. Keitä neljä munaa neljän minuutin ajan vedessä. Poista kuoret erittäin varovasti. Riko jäljellä oleva muna syvälle lautaselle ja sekoita kevyesti. Kaada toiselle syvälle lautaselle pankojauhoja. Leivitä kuoritut munat pyörittämällä ne ensin munaan ja sitten pankojauhoon. Friteeraa öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile salaatinlehtien ja aiolin kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme