Mainos
Mainos

Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus -kirjan reseptillä leipä valmistuu gluteenittamana.

2,5 dl vettä

11g kuivahiivaa

1 tl kookossokeria

2 kananmunan valkuaista

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl tapiokatärkkelystä

2 tl ksantaania

0,5 dl oliiviöljyä

1 tl Himalajan kristallisuolaa

Valmistusohje

Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Mittaa valkuaisten joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää hiljalleen mukaan myös vesi-hiivaseos. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Nosta taikina noin 20 x 20 cm leipävuokaan ja tee pintaan veitsellä viiltoja. Anna taikinan kohota keittiöliinan alla puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunin pohjalle vettä vuoassa - kuuma vesihöyry tekee leipään rapean kuoren. Paistaa leipää tunnin ajan.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme