Mainos
Mainos

Gluteeniton omenakakku maistuu myös keliaakikoille.

Gluteeniton omenakakku, uunipannullinen

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • 150 juoksevaa margariinia

Täyte

  • 3 omenaa lohkoina
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja siihen sekoitettu leivinjauhe, vesi ja juokseva margariini. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (25 x 35 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm).

Leikkaa omena lohkoiksi. Laita muovipussiin sokeria, kanelia ja omenanlohkot. Ravista pussia ja painele maustuneet omenalohkot taikinaan. Ripottele jäljelle jäänyt sokeri-kaneliseos taikinan päälle.

Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme