Mainos
Mainos

Leivo ihana gluteeniton vadelmakakku ja tarjoa vaikkapa kevään ja kesän juhlissa. Koristele täytekakku halutessasi sitruunamelissalla tai muilla tuoreilla koristeyrteillä. Kuva ja resepti: Hellapoliisi.

Ainekset (15 annosta):

  • 5 isoa munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl Semper Hienoa Gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

  • n. 2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 4 dl vadelmahilloa
  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • sokeria maun mukaan
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl tuoreita vadelmia
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

2. Vuoraa irtoreunaisen kakkuvuoan Ø24 cm pohja leivinpaperilla, rasvaa reunat ja jauhota ne gluteenittomalla jauhoseoksella.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 °C:ssa uunissa ensin n. 50 min. Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla. Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä.

4. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille.

5. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

6. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä hillokerrosten päälle kermavaahtoa.Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä ennen koristelua.

7. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja pursota reunoille. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme