Mainos
Mainos

2.12.2015. Gluteenittomat joulutortut valmistuvat nopeasti. Taikina on helposti käsiteltävä. Kokeile taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käytä vaihteeksi luumumarmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja. Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Ainekset (20 kappaletta)

  • 225 g voita tai margariinia
  • 250 g maustettua tai maustamatonta maitorahkaa (esimerkiksi sitruuna tai vanilja)
  • 4 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • n. 100 g luumumarmeladia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.

Lisää FinMix –jauhoseos ja leivinjauhe joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.

2. Kaulitse FinMix-jauhoilla tai perunajauhoilla jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.

Leikkaa pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.

3. Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle. Voitele halutessasi kananmunalla.

4. Paista 200-225°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes joulutortut ovat saaneet väriä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme