Mainos
Mainos

Sami Garamin puolukkainen siika sopii erinomaisesti kalanystävän joulupöytään. Myös sillikaviaari on joulun herkkusuiden ehdoton juttu. Molemmat kalaruoat valmistuvat helposti.

Ainekset

  • 2 siikafileetä (suomupäällistä jos on)
  • karkeaa suolaa
  • 0,5 dl puolukoita
  • 2 tl sokeria
  • kelmua

Sillikaviaari

  • 1 suolasillifilee
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk smetanaa
  • tilliä

Valmistusohje

Ripottele siikafileiden pintaan suolaa ja anna graavaantua noin vartin verran. Peitä toinen filee puolukoilla ja nosta toinen sen päälle lihapuolet vastakkain.

Pakkaa kalat kelmuun ja anna graavaantua jääkaapissa mielellään yön yli. Kuori puolukat pois kalan pinnasta ja leikkaa siitä ohuita vipaleita.

Liota sillifileestä pois enin suola ja kuivata kalan pinta paperilla. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja levitä tarjoiluastian pohjalle.

Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi ja levitä kalan päälle. Peitä kaikki smetanalla ja murskaa päällimmäiseksi kovaksi keitetyt kananmunat.

Tarjoa sellaisenaan tumman leivän kanssa

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme