Mainos
Mainos

Graavilohta, muikunmätiä ja piparjuurikermaa

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 1 lohen selkäpala
  • 30 g suolaa
  • 30 g sokeria
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 30 g muikunmätiä
  • 100 g hapankermaa
  • 1 pala piparjuurta
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Sekoita suola ja sokeri jauhettujen fenkolinsiementen kanssa. Graavaa lohta suolalla ja sokerilla noin 4 tunnin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla.

Valuta hapankermaa yön yli kahvinsuodattimessa. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää se hapankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Polta lohta nopeasti kaasupolttimella ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

Asettele lohisiivut lautaselle ja lisää päälle mätiä ja hapankermaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme