Mainos
Mainos

Paksua kylkipaistia voi hyvin grillata. Yhdysvalloissa paisti keitetään ensin ja grillataan sitten joko uunissa tai grillillä. Juuri ennen tarjoilua viipaleet penslataan glazella, joka antaa makua ja väriä

Neljälle

  • 1 ½ kg paksua kylkipaistia
  • 1 tl suolaa per litra vettä
  • 3 kokonaista mustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Glaze

  • 1 dl paseerattuja tomaatteja
  • 2 rkl worcestershirekastiketta
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Laita paisti suureen kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä että liha peittyy. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 30-45 minuuttia, paistin paksuudesta riippuen. Nosta paisti kattilasta ja anna jäähtyä.

2. Glaze: Sekoita paseerattu tomaatti, worcestershirekastike, siirappi, paprika- ja chilijauhe. Purista mukaan valkosipuli.

3. Uunissa paisto: Laita kylkipaisti ritilälle uunipannun päälle luut ylöspäin. Paista 275 asteessa n. 20 minuuttia. Käännä ja penslaa glazella. Paista vielä n. 10 minuuttia. Penslaa päälle lisää glazea ennen tarjoilua.

4. ...tai grillillä paisto: Grillaa kylkipaistia joka puolelta hiiligrillillä, yhteensä 10-15 minuuttia. Pidä hiillokseen kunnon välimatka, penslaa paisti glazella ennen tarjoilua. Leikkaa kylkipaisti viipaleiksi, niin että joka palassa on osa luuta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme