Mainos
Mainos

Grillattavasta lampaankyljysrivistä täytyy poistaa kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut. Niistä tulee sopivat ottimet sorminsyötäessä. Ah, miten herkullisia näistä tuleekaan ulkogrillissä kypsennettyinä.

Neljälle

  • 1 kokonainen lampaan kyljysrivi, 12 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Maustesekoitus

  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet erittäin pieneksi. Riivi rosmariininneulaset varsista ja sekoita sipulihakkeen kera.

2. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Voitele öljyllä ja taputtele lihaan mausteseos. Grillaa kyljysrivi sopivan matkan päässä hiilien hehkusta, kunnes lihan sisälämpö on 63 astetta (rosa).

3. Kiedo liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Silloin se pysyy mehevänä ja lämpö jakautuu tasaisesti. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi niin, että joka palaan tulee pitkä luu.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme