Mainos
Mainos

Halloumijuusto tulee Kyprokselta, ja se on hyvää sekä paistettuna että grillattuna. Juusto ei sula, vaan pehmenee vain ihanasti. Halloumin kanssa sopivat muun muassa lollo rosso- ja friseesalaatti.

Neljälle

  • 240 g halloumijuustoa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 avokadoa
  • 350 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 1 paprika
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 tl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sitruuna ja hunaja ja puserra mukaan valkosipuli. Hienonna tuore persilja ja lisää kastikkeeseen mustapippurin ja suolan kera.

2. Leikkaa juusto ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja kääntele siivut vehnäjauhoissa. Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa ja paista juustosiivuja kunnes ne ovat saaneet kaunista väriä pintaan. Mausta pippurilla.

3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kuorista niin kokonaisena kuin mahdollista. Leikkaa hedelmäliha siivuiksi, sekoita revittyjen salaatinlehtien kera ja asettele lautaselle. Asettele paistettu juusto päällimmäiseksi ja koristele paprikasuikalein.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme