Mainos
Mainos

Samalla makea ja tulinen kastike sopii uskomattoman hyvin grillatun lohen kumppaniksi. Kastikkeen maku syvenee, jos se saa seistä ja maustua jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 1 dl sokeria
  • ½ dl omenasiideriviinietikkaa
  • 4 dl kanalientä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl chiliä hienonnettuna
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • keitettyjä sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja suikaloi inkivääri hienoksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko. Sekoita sokeri, viinietikka, kanaliemi, inkivääri, valkosipuli ja chili kasarissa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Leikkaa lohi neljään palaan ja grillaa niitä 4 minuuttia nahkapuolelta. Käännä ja grillaa kypsäksi lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile lohi kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen sokeriherneiden kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme