Mainos
Mainos

Turskan grillaamisessa on tärkeää kuumentaa grilli hyvin. Kuumassa grillissä tämä herkku valmistuu nopeasti!

Ainekset

  • 600 g turskafileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kapris-voikastike

  • 1 rkl kaprismarjoja
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  • rakuunaa

Rapeat chiliperunatikut

  • 4 suurta perunaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1/4 dl chiliöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kala annoskokoisiksi paloiksi ja purista niiden pinnoille sitruunan mehua. Ripottele päälle vähän suolaa ja sivele kalat oliiviöljyllä.

Kuumenna grilli hyvin ja grillaa kalat siinä nopeasti.

Jos fileessä on nahka mukana, grillaa ritilän päällä vain nahkapuoli ja käännä sitten kala hetkeksi parilatasolle kypsymään loppuun.

Leikkaa kaprikset pieneksi silpuksi ja kiehauta valkoviinin kanssa. Makeuta hiukan hunajalla. Riko keltuaiset joukkoon ja vatkaa miedolla lämmöllä kunnes ne saostavat viinin. Jatka vatkaamista ja lisää kastikkeeseen voita ja lopussa vähän rakuunaa.

Leikkaa perunat tulitikunohuiksi suikaleiksi. Kuivata suikaleita hiukan pyyhkeen sisällä. Lämmitä öljyt parilalla tai pannulla ja paista perunat siinä rapeiksi. Nosta ne reikäkauhalla pois pannulta ja mausta kevyesti suolalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme