Mainos
Mainos

”Tuliko kalaa?” ”Ei, pelkkää makrillia.” Näin jotkut saattoivat sanoa ennen, nykyään makrillia arvostetaan enemmän ja tuoreet fileet ovat maukkaita grillattuina. Muuntele reseptiä penslaamalla kalat pestolla ennen valmistusta.

Neljälle

  • 700 g makrillifileitä
  • 600 g uusia perunoita
  • 12 salottisipulia
  • 4 kevätsipulia
  • 1 rasia cocktailtomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ limen mehu
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 punasipuli, hienonnettuna
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa makrillifileistä ruotorivi ja tee kaloihin nahan läpi muutama viilto.

2. Puhdista tai kuori perunat, keitä ne lähes kypsiksi. Kuori salottisipulit ja lisää ne perunakattilaan, kun keittoajasta on jäljellä n. 5 minuuttia. Lisää muutaman minuutin jälkeen kevätsipulit. Kaada vesi pois ja anna höyryn haihtua.

3. Halkaise tomaatit, kääntele ne peruna-sipuliseokseen. Lisää oliiviöljy, mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.

4. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivassa pannussa.

5. Grillaa kalafileet kauniin ruudullisiksi. Mausta. Asettele lautasille, koristele pinjansiemenillä ja punasipulilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme