Mainos
Mainos

Älä pelästy pitkää ainesosalistaa tai valmistusohjetta. Tämän salaatin valmistat helposti! Parhaan maun saat vastapyydetystä kalasta, mutta pakastekalakin käy hyvin.

Neljälle

  • 600 g kuhafileetä
  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 150 g leikkopapuja (härkäpapuja)
  • 4 tuoretta herkkusientä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 20 pienenpientä kokonaista uutta perunaa
  • 2 tl voita
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 10 mustaa oliivia

Sinappikastike

  • 2 dl katkarapulientä
  • 25 g voita
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 rkl hienoksi leikattua tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele fileet annospaloiksi. Huuhdo ja puhdista pinaatti ja leikkaa pois karkeat hermot. Asettele pinaatinlehdet neljälle syvälle lautaselle. Huuhtele ja paloittele pavut, paloittele herkkusienet pienemmiksi ja kesäkurpitsa puolikuiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi, harjaa perunat tarkoin, kuori ja halkaise kananmunat.

2. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi, keitä perunat. Kuumenna vettä ja hieman suolaa toisessa kattilassa ja keitä pavut ja kesäkurpitsa. Valuta ja pidä vihannekset lämpiminä. Laita herkkusienet kylmään paistinpannuun, kuumenna ja anna nesteen haihtua. Lisää voi ja paista sienet. Nosta pannusta ja pidä lämpiminä. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois ja pidä ne lämpiminä.

3. Kuumenna katkarapuliemi kiehuvaksi ja keitä kalafileitä keskilämmöllä, kunnes ne ovat kokonaan valkoisia (läpikypsiä), sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Nosta kalat liemestä ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi ja sulata siihen voi.

Lisää tilli ja mausta sinapilla. Asettele vihanneksia ja perunoita pinaatinlehdille, laita kalat vihannesten päälle, viimeiseksi herkkusienet, oliivit ja munanpuolikkaat. Lusikoi päälle sinappikastiketta ja tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme