Mainos
Mainos

Halstrattu kanaleike Ruby Tuesday, Ranch-salaattia, vesimelonia ja fetaa

MTV3 Huomenta Suomen kesäkeittiössä kokataan tämä viikko Porissa New Yorkista lomailemaan tulleen Petteri Luodon johdolla. New York näkyy tänään myös ruuassa, kun Petteri valmistaa kanaa kuuluisaan Ruby Tuesday –tyyliin. Petterin vieraana kesäkeittiössä meteorologi Miina Manninen.

Ainekset

  • 4 maustamatonta broilerinrintaa

Ruby Tuesday mausteöljy

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 10 timjamin oksaa
  • 1 tl hienonnettuja kapriksia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl ruskeaa sokeria

Romainesalaattia ja Ranch- kastiketta

  • 1 Romainesalaatti
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • neljännes vesimelonia
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

Nuiji broilerinrinnat leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Halstraa kuumassa grillissä kypsiksi.

Sekoita mausteöljyn kaikki aineet, lukuun ottamatta pellavansiemeniä, laakeassa astiassa. Laita halstratut kanaleikkeet kuumana mausteöljyyn ja pidä niitä siellä hetki ennen kuin tarjoat ne. Ripottele pellavansiemeniä broilerileikkeille vasta kun asettelet ne lautasille.

Irrota Romainesalaatin lehdet toisistaan, pese ne kylmässä vedessä ja kuivaa.

Sekoita kulhossa majoneesi, sinihomejuusto, creme fraiche sekä murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele broilerinrintafileet lautaselle. Laita niiden päälle pieneksi kuutioitua vesimelonia ja fetajuustoa sekä raastettua limen kuorta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme