Mainos
Mainos

Intialaista naan-leipää tehdään erikoisella tavalla: ne paistetaan sekä paistinpannulla että uunissa. Taikina säilyy viikonkin jääkaapissa. Intiassa (ja intialaisissa ravintoloissa täälläkin) lämmintä naan-leipää tarjotaan liha-, vihannes- ja linssicurryn lisäkkeenä.

24 leipää

  • 4 dl grahamjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl vettä

Voiteluun

  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Siivilöi jauho siivilän läpi ja sekoita joukkoon suola. Tee kuoppa jauhokeon keskelle ja kaada siihen vettä vähän kerrallaan samalla kun sekoitat ne käsin kiinteäksi taikinaksi. Vaivaa taikina joustavaksi ja jaa se 24 osaan. Kauli palat jauhotetulla leivinpöydällä läpimitaltaan noin 20 sentin levyiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita grillivastus päälle.

2. Kuumenna valurautapannu keskilämpöisellä liedellä erittäin kuumaksi. Laita kakkunen pannulle ja paista sitä 1-2 minuuttia tai kun sen alapintaan alkaa tulla ruskeita laikkuja. Käännä ja paista vajaa minuutti toista puolta.

3. Aseta leipä ritilälle aivan grillivastusten alle ja grillaa, kunnes leipä alkaa kupruilla. Käännä leipä ja grillaa myös toista puolta puolisen minuuttia. Sulata voita ja penslaa voisulalla vastapaistetut leivät ja vie tarjolle.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme