Mainos
Mainos

8.4.2014. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen on viikon vieraileva kokki. Kari valmisti tiistaina herkullisen härän sisäfileepihvin lisukkeineen.

Ainekset

  • Härän sisäfileepihvejä, noin 150g /hlö
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • normaalisuolaista voita paistamiseen

Glaseeratut vihannekset ja juurekset

  • Miniporkkanaa
  • Minipalsternakkaa
  • Minipunasipulia
  • Parsakaalta
  • Romanescoa
  • Valkosipulia
  • Timjamia
  • Voita paistamiseen

Huhtasienikastike

  • Kuivattuja huhtasieniä
  • Valmista punaviinikastiketta
  • Nokare voita

Valmistusohje

Pihvi:

Mausta suolalla ja pippurilla temperoitunut härän sisäfilepihvi

Ruskista nopeasti voissa pihvi pannulla. Halutessasi voit maustaa paistovoita timjamilla ja valkosipulilla

Kypsennä pinnalta ruskistettua ja maustettua pihviä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia Pihvi on täydellinen medium- kypsänä ja veri ei valu lautaselle, vetäytyminen on pihvin paiston a ja o.

Glaseeratut vihannekset ja juurekset:

Leikkaa juurekset pitkittäin puoliksi. Laita pannulle leikkuupinta alaspäin.

Laita pannulle 1/3 voita ja 2/3 vettä, niin että juurekset peittyvät. Laita vielä pannulle makua antamaan valkosipulia ja timjamia Laita leivinpaperi hatuksi/ kanneksi

Hauduta miltei kypsäksi, ota leivinpaperi pois ja polta juurekset pannun pohjaan kiinni. Anna jäähtyä hetki, juurekset irtoavat paremmin. Tarjoa juurekset paahtopinta ylöspäin

Huhtasienikastike:

Liota kuivattuja huhtasieniä yön yli jääkaapissa kylmässä vedessä. Ota pois vedestä, kuivaa ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.

Infusoi valmiin punaviinikastikkeen joukkoon.

Viimeistele nokareella voita

Halutessasi tarjoa lisäkkeenä vielä vihreää salaattia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme