Mainos
Mainos

Tämä ruoka kehitettiin aikoinaan Hasselbackenin ravintolassa Tukholmassa. Nyt Pähkinämäen perunoita syödään kaikkialla Pohjolassa. Kun laitat viipaloitavan perunan ruokalusikkaan, veitsi ei painu liian syvälle, etkä myöskään leikkaa käteesi

Neljälle

  • 8-12 perunaa (kiinteää lajiketta)
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl korppujauhoa
  • voita tai muuta rasvaa paistovuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi, niin että ne jäävät kiinni pohjasta. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan.

2. Sulata voi ja voitele sillä perunat, sirottele päälle suolaa ja pippuria ja viimeistele korppujauholla. Paista perunoita uunissa 45 minuuttia. Kokeile tikulla, että perunat ovat läpeensä kypsiä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme