Mainos
Mainos

Tukholmalan Djurgårdenissa sijaitsi aiemmin suosittu ravintola Hasselbacken, 1940-luvulla siitä tehtiin ravintolakoulu. Sota-aikana ruoanvalmistuksessa oltiin säästäväisiä. Peruna oli hyvä perusainesosa, ja täällä keksittiin Hasselbackenin perunat, jotka oppilaiden mukana levisivät koko Ruotsin ravintoloihin.

Neljälle

  • 12 kiinteää perunaa
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siivilöityjä korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat. Viipaloi ne osittain 3 mm viipaleiksi – älä leikkaa pohjaan asti, vaan perunoiden pitää pysyä kasassa. Vinkki: Laita peruna puulusikkaan ja viipaloi sen päällä.

2. Laita perunat uuninkestävään vuokaan viillot ylöspäin. Sulata voi ja penslaa perunat hyvin. Paista uunissa 20 minuuttia.

3. Ripottele päälle suola ja korppujauhot. Paista vielä 15 minuuttia. Penslaa voilla silloin tällöin. Tarjoile lintu- ja liharuokien kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme