Mainos
Mainos

Terveellinen kalaherkku viimeistellään maukkaalla yrttikastikkeella.

Ainekset

  • 800 g kuhafileitä
  • 5 dl kalalientä
  • ripaus sahramia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta / kuivattua tilliä
  • tuoretta / kuivattua rakuuna
  • suolaa myllystä

Oliiviöljykastike

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl omenaviinetikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa

Valmistusohje

Mausta ruodottomat kuhafileet suolalla molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit. Laita fileet, kalaliemi, yrtit ja mausteet uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä kuhafileitä noin 10 minuuttia.

Kiehauta omenaviinietikka ja keitä kunnes puolet on jäljellä. Lisää hunaja. Siirrä kattila liedeltä ja vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana etikka-hunajaseokseen. Lisää reilusti hienonnettuja yrttejä sekä paahdetut mantelilastut. Sivele haudutetut kuhafileet kastikkeella.

Tarjoile kuhafileet esimerkiksi ruokaisan vihersalaatin kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme