Mainos
Mainos

Haukikyljykset ja anjovis-ruohosipulikastike

Tavallisuudesta poikkeava tapa tarjota haukea on leikata siitä kyljyksiä. Tässä haukikyljykset saavat seurakseen herkullisen kastikkeen.

Neljälle

  • 1 kg haukikyljyksiä
  • sulaa ja valkopippuria
  • 100 g voita

Kastike

  • 3 dl kermaa
  • 4 rkl ruohosipulisilppua
  • 110 g anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna ruohosipulit. Silppua anjovisfileet. Kiehauta kerma kasarissa ja anna sen kiehua kokoon 3-4 minuuttia. Mausta kerma suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon ruohosipulisilppu sekä anjovissilppu. Pidä kastike lämpimänä.

2. Mausta haukikyljykset suolalla ja pippurilla. Sulata voi korkealaitaisessa pannussa. Laita kalapalat pannuun ja anna porista voissa 7-8 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kyljykset pannulta ja siivilöi voi pannulta kastikkeeseen.

3. Lusikoi kastiketta lämpimille,syville lautasille. Nosta kalakyljykset kastikkeen päälle ja tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme