Mainos
Mainos

Raikas hedelmätorttu on leivottu rapeasta kauramurotaikinasta. Murotaikinassa oleva kaura ja hedelmät tekevät tortusta sallitun herkun. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta – vauvan ruokaa tai itse soseutettua survosta – saat tortusta vielä raikkaamman.

Kauramurotaikina-pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle Kauramurotaikinapohjalle

  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi- tai hedelmäsosetta (tai hilloa)

Päälle

  • 1 tlk kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kevyenpää (21%) kermavalmistetta (voi olla laktoositon)
  • ½-1 dl sokeria
  • ½-1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (voi olla laktoositon)
  • 5-6 kpl luumuja tai satsumia
  • Noin 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sulata kauramurotaikina hieman levyt irralleen otettuina paketista; yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25– 28 cm).

Tai jaa kumpikin sulanut taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.

Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttu tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

Vinkki: Voit lisätä sulaneeseen kauramurotaikinaan noin 1 rkl kaakaojauhetta ja ½–1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme