Mainos
Mainos
Hellapoliisi

Lohiruoat ovat yleensä koko perheen suosikkeja. Lohi on mietoa ja se kypsyy nopeasti. Valmista herkullinen limellä ja chilipaprikalla maustettu lohi ja tarjoa seuraksi kevään ehdotonta sesonkikasvista parsaa.

4 annosta

  • 600–700 g lohifilee tai kirjolohifilee
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½–3/4 tl suolaa myllystä
  • 1 limen raastettu kuori
  • 1 limen puristettu mehu

Lisäksi

  • vettä
  • suolaa
  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 150–200 g naposteluporkkanoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • (1 valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

Poista lohifileestä ruodot.

Leikkaa neljään yhtä suureen osaan.

Leikkaa jokainen osa vielä keskeltä nahkaan asti ja käännä nahkaosat vastakkain lohimedaljongeiksi.

Hienonna chilipaprika ja valkosipulinkynnet.

Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suolaa myllystä.

Pese lime hyvin ja raasta kuori joukkoon.

Purista mausteeksi vielä limen mehu.

Laita kalapalat uunivuokaan.

Levitä mausteseos kalapalojen päälle ja anna maustua mielellään muutama tunti jääkaapissa.

Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa kalapalojen koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Älä päästä kalaa kypsymään kuivaksi.

Valmista seuraksi lisuke parsasta ja porkkanoista.

Kiehauta reilusti vettä ja mausta suolalla.

Poista parsoista kannat ja lisää parsat ja naposteluporkkanat kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti, kunnes ne ovat vielä purtavia, mutta kypsyneet sopivasti.

Paista halutessasi hieman väriä parsoihin ja porkkanoihin oliiviöljyssä pannulla ja mausta halutessasi valkosipulilla ja suolalla.

Laita ne uunivuokaan kalan kanssa kypsennyksen loppuvaiheessa.

Tarjoa sellaisenaan tai varhaisperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme