Mainos
Mainos

6.2.2015. Mantelinen Daim-torttu on mehevä kahvipöydän herkku. Kostuta halutessasi kevyesti esimerkiksi maitokahvilla.

12-14 annosta

    Pohja

    • 4 munaa
    • 4 dl fariinisokeria
    • 1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 dl mantelijauhetta
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 1 ½ dl maitoa

    Vuokaan

    • juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
    • 1 dl mantelijauhetta

    Täyte

    • 400 g säilykepäärynää valutettuna
    • 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
    • 3-3 ½ dl maitoa

    Pinnalle

    • 100 g Daim-suklaapatukkaa
    • ½ dl kuohukermaa

    Koristeluun

    • 50 g Daim-suklaapatukkaa

    Valmistusohje

    Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Lisää juokseva margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito käännellen.

    Voitele halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 30-40 minuuttia. Kokeile tortun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on torttu valmis.

    Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta. Jäähdytä. Leikkaa torttu kahteen tai kolmeen osaan. Valuta säilykepäärynät ja leikkaa suikaleiksi tai kuutioiksi.Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen jähmettyä.Levitä vaniljakreemi torttulevyjen väliin. Ripottele kreemin pinnalle päärynäpalat.

    Kokoa kerrokset kakuksi ja valmista kuorrutus.

    Paloittele Daim -suklaapatukat kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä kuorrute tortun pinnalle. Paloittele suklaapatukka ja ripottele tortun pinnalle. Tarjoa.

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme