Mainos
Mainos

Tällä Hellapoliisin piirasohjeella leivot herkullisen piiraan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Piirakka sopii toki myös muille herkkusuille. Raparperin voit korvata myös kesän marjoilla.

8 annosta

2 munaa

1 ½ dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

¾ dl maitoa

75 g sulatettua voita

2 raparperinvartta

Lisäksi

  • vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.

Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle.

Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme