Mainos
Mainos

Hellapoliisin Tomaattinen lihakeitto

Hellapoliisi

Hellapoliisin reseptillä valmistuu murea lihakeitto, joka maistuu kylmänä syyspäivänä. Lisää halutessasi joukkoon hieman myskikurpitsaa paloina. Nauti tuoreilla yrteillä höystettynä.

4 annosta

  • 1 kg naudan lapaa
  • vettä, kunnes liha peittyy
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa

Lisäksi

  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • pala lanttua
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 chilipaprika
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 70 g tomaattipyreetä
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Huuhtele liha ja laita se kattilaan.

Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.

Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja porkkanat.

Keitä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

Valuta liemi.

Laita liemi kattilaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja perunat.

Hienonna chilipaprika.

Laita kattilaan ensin sipuli, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää perunat, hienonnettu chilipaprika, paprikajauhe ja tomaattipyree. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Paloittele liha ja lisää joukkoon.

Kuumenna.

Tarkista maku.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme