Mainos
Mainos

Hellapoliisin värikäs lihapata

Hellapoliisi

Värikäs lihapata on ihana ruoka, jonka valmistusta helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti painekattila. Voit valmistaa tämän myös uunissa hauduttamalla. Tästä reseptistä tulee 4 annosta.

1 kg naudanpaistia

500 g bataattia

2 isoa porkkanaa

1 iso juuripersilja

1 iso sipuli

100 g herkkusieniä

2 rkl rypsiöljyä

vettä sen verran, että ainekset peittyvät

1 lihaliemikuutio

15 maustepippuria

2 laakerinlehteä

2 tl paprikajauhetta

70 g tomaattipyreetä

suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Leikkaa naudanliha reiluiksi suupaloiksi. Kuori bataatti, porkkanat, juuripersilja ja sipuli. Leikkaa ne kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.

Kuumenna öljy pannulla. Paista naudanliha kauttaaltaan ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele hetki.

Kaada ainekset uunipataan ja lisää joukkoon murennettu lihaliemikuutio, maustepippurit, laakerinlehdet, paprikajauhe, tomaattipyree ja ripaus suolaa.

Anna hautua 100–150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia. Lisää kypsennyksen välillä tarvittaessa vettä.

Valmista samoin painekattilassa, mutta kypsennä ruokaa 50 minuuttia. Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme