Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille!

Ainekset

  • 2 bataattia (1 kg)
  • 350 g puikulaperunoita
  • 1 sipuli
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½-¾ dl siirappia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¾ tl rouhittua valkopippuria

Pinnalle

  • 20 g voita
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje


Kuori ja pilko kasvikset. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista, lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.

Paista uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:

Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme