Mainos
Mainos

Frikadellit ovat liemessä keitettyjä pieniä lihapullia. Tällä kertaa teemme ne hirvenlihasta.

4-6 hengelle

  • 700 g hirvijauhelihaa
  • 100 g sikajauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 sipuli raasteena
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl portteria

Keittämiseen

  • 1 l lihalientä
  • 1 iso porkkana suikaleina
  • 1 purjo suikaleina

Valmistusohje

1. Laita jauhelihat kulhoon. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset mureketaikinaan ja vaivaa. Muotoile lihapullia ja laita leivinpaperille.

2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi porkkana- ja purjosuikaleiden kanssa. Keitä liemessä hiljakseen kerros lihapyöryköitä noin 10 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pinnalle ja tuntuvat kypsiltä.

3. Tarjoile vihannesten ja liemitilkan kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme