Mainos
Mainos

Hummeri on erikoisten tilanteiden herkku, tuore hummeri kun ei ole halvimmasta päästä. Kun hummerit laittaa elävinä kiehuvaan veteen ei pidä arastella. Ruokalaji tarjoillaan heti, anna vieraiden odottaa ruokaa eikä päinvastoin.

Neljälle

  • 4 elävää hummeria
  • 1 dl merisuolaa per 3 litraa vettä
  • 50 g voita
  • 1 pieni pala piparjuurta
  • 2 sitruunaa
  • 4 isoa tillinoksaa

Valmistusohje

1. Tarkista että hummerit elävät, pese ne hyvin ja ota pois kuminauhat kynsien ympäriltä. Kuumenna vesi suolan kanssa isossa kattilassa niin että se kiehuu rajusti.

2. Laita yksi hummeri kerrallaan veteen, nopeasti pää edellä. Laita kansi päälle ja odota kunnes vesi jälleen kiehuu ennen kuin laitat seuraavan hummerin kattilaan. Puolen kilon kokoinen hummeri tarvitsee noin 12-15 minuutin keittoajan. Sulata sillä aikaa voi, raasta piparjuuri ja valmistele sitruunat ja tillit.

3. Nosta hummerit vedestä reikäkauhalla ja halkaise ne terävällä veitsellä niskasta alaspäin. Asettele lautasille, koristele sitruunalla, tillillä ja piparjuurella. Kaada hieman voita lautasille ja tarjoile lämpimät hummerit heti, mielellään vaalean tai paahdetun leivän kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme