Mainos
Mainos

Sian kylkipaloista veistettyjä ribsejä voi halutessaan maustaa mitä mielikuvituksellisimmilla maustesekoituksilla, mutta tässä yksi vinkki: maustoimme kylkilihat suolan ja inkiväärin seoksella ja karamellisoimme ne lopuksi hunajalla. Nam.

Neljälle

  • 1 kg paksuja sian kylkipaloja luineen
  • 3 tl suolaa
  • 3 tl inkiväärijauhetta
  • 4 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni, jossa on uunipannu, 250 asteeseen. Kuivaa liha, sekoita keskenään suola ja inkivääri ja hiero se lihaan kauttaaltaan.

2. Nosta kylkilihat rasvapuoli alaspäin esilämmitetylle uunipannulle. Älä lisää mitään paistorasvaa, anna kyljen oman rasvan sulaa. Käännä kylkipalat 25-30 minuutin kuluttua, valele pannuun sulavalla rasvalla silloin tällöin paistamisen aikana.

3. Paista kääntämisen jälkeen vielä noin 20 minuuttia ja kaada sitten pannulta pois rasva (älä viemäriin!). Levitä hunaja kyljen lihaisalle puolelle ja karamellisoi uunissa noin 10 minuuttia, valele pari kertaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme