Mainos
Mainos

Ennenvanhaan hunajaa käytettiin usein nostatusaineena, kun ensin tehtiin esitaikina hapantumaan. Nyt otamme leivinsoodan avuksi tähän helppotekoiseen leipään.

Yksi limppu

  • 5 dl piimää
  • 3/4 - 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl leipämausteseosta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 10 dl ruissihtijauhoa
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pitkänomainen, noin 2-litrainen leipävuoka.

2. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sekoita sitten hunaja ja piimä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme