Mainos
Mainos

Ennen vanhaan kaikki silava säästettiin ja sulatettiin ihraksi. Monen mielestä ihra teki korpuista erityisen mureita. Nykyään ihraa voi ostaa valmiiksi pakattuna.

100 kpl

  • 125 g voita
  • 125 g suolatonta ihraa
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita voi, ihra ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.

3. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita taikinaan. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Kaulitse taikina pala kerrallaan, ota siitä pikkuleipiä muotilla ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunissa n. 5 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme