Mainos
Mainos

Sunnuntaijälkiruokaa mummon luona.

1 torttuun

  • 200 g pehmeää voita
  • 200 g keitettyjä, kylmiä perunoita, raasteena
  • 200 g vehnäjauhoja – n. 3 ½ dl

Täyte

  • omenasosetta tai vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja perunaraaste huolellisesti. Lisää jauhot ja työstä taikina notkeaksi kevyesti jauhotetulla alustalla.

2. Jaa taikina 3-4 palaan ja kaulitse pyöreiksi pohjiksi. Laita ne leivinpaperille pellille.

3. Paista pohjat kullanruskeiksi uunin keskitasolla, n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Laita pohjat yhteen omenasoseen tai vadelmahillon kera. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa, pursota hienoksi kuvioksi tortulle.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme