Mainos
Mainos

Italialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden kera

Tee kuten italialaiset: keitä vasikanpaisti viinin ja vihannesten kanssa ja tarjoile se kylmänä majoneesista, tonnikalasta, sardelleista ja kapriksesta tehdyn kastikkeen kruunaamana. Kastike valmistuu helposti monitoimikoneella tai tehosekoittimella.

6 hengelle

  • 1 kg luutonta vasikanpaistia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 10 kokonaista pippuria

Kastike

  • 5-6 dl majoneesia
  • 200 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa valutettuna
  • 4 sardellifileetä (anjovis-)
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • kapriksia
  • sitruunaa
  • suikaloituja vihanneksia

Valmistusohje

1. Laita liha melko ahtaaseen kattilaan yhdessä kuorittujen ja lohkottujen sipulin, porkkanan ja varsisellerin kera. Lisää viini, öljy sekä vettä sen verran että nestettä on noin paistin puoliväliin asti. Lisää myös suola ja pippurit. Keitä lihaa hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan.

2. Nosta paisti kattilasta. Kaada liemi ja juurekset sekoittimeen ja pyöräytä soseeksi. Laita paisti takaisin liemeen ja anna olla, kunnes liha on jäähtynyt kokonaan. Nosta jäähtynyt liha vadille ja keitä lientä hieman kokoon käytettäväksi kastikkeeseen.

4. Valuta tonnikala. Jauha tonnikala ja sardellit (anjovikset) koneella tasaiseksi massaksi. Lisää majoneesi ja pyöräytä muutaman kerran pitokytkimellä. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Lisää kaprikset ja sitruunamehu ja sekoita alhaisimmalla vauhdilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi, valuta kastike niiden päälle ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoile keitettyjen kasvissuikaleiden kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme