Mainos
Mainos

Itse tehty maksapasteija on itsestäänselvyys seisovassa pöydässä – varsinkin jouluna. Tarkista, että pasteijasta tulee juuri läpikypsää. Tarjoile mielellään hillosipuleiden, pikkelsin ja pikkukurkkujen kera.

Kuudelle

  • 400 g pakastettua kananmaksaa
  • 200 g naudanmaksaa
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 maustemitta jauhettua mausteneilikkaa
  • halutessasi, 4 cl konjakkia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Voitele korkea, n. 1 litran uunivuoka.

3. Sulata kananmaksa ja paista n. 1/3 siitä pannulla voissa, mausta.

4. Soseuta loput kananmaksasta, naudanmaksa sekä sipuli hienoksi taikinaksi. Muussaa anjovikset ja lisää taikinaan. Työstä mukaan muut ainekset paitsi laakerinlehdet.

5. Täytä vuoka taikinalla, laita keskelle ruskistettu kananmaksa. Laita päälle laakerinlehdet.

6. Peitä alumiinifoliolla johon pistelet ilmareikiä. Paista vesihauteessa uunin alatasolla vajaa tunti. Poista folio loppua kohti jotta pinta saa väriä. Anna jäähtyä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme