Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Semper

Mietitkö vielä joululahjaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi? Jouluinen suolapähkinäkakku on mainio lahja. Sen voi leipoa valmiiksi kakuksi tai laittaa ainekset kannelliseen hillopurkkiin kerroksittain. Kirjoita resepti kauniille paperille ja anna purkin mukana.

2 dl sokeria

2 dl Semper FinMix Hienoa gluteenitonta jauhoseosta

1 ½ dl Semper Grovmix Karkea gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

½ tl neilikkaa

½ tl inkivääriä

1 dl rusinoita

1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista, että ovat vehnättömiä)

Lisäksi

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 munaa

Valmistusohje

Vuokaan: nokare voita tai margariinia, hienonnettuja suolapähkinöitä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vatkaten.

3. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

4. Laita taikina voideltuun ja hienonnetuilla suolapähkinöillä ”jauhotettuun” kakkuvuokaan.

5. Paista 176 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.


Tutustu Semperin gluteenittomiin jauhoseoksiin:


Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme