Mainos
Mainos

Tämä herkullisen mehevä limppu sopii yhtä hyvin niin kinkun, makkaran kuin pasteijankin lisukkeeksi tai vaikka perinteiseksi juustoleiväksi. Kokeile dippaamista kinkun paistoliemeen.

2 limppua

  • 100 g voita
  • 2 dl siirappia
  • 2 pulloa portteria
  • 100 g hiivaa (2 palaa)
  • 1 litra ruisjauhoja
  • 1½ l vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 pussi leipämaustetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Sulata voi ja lisää portteri, siirappi ja leipämauste. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada kulhoon osa nesteestä ja sekoita niin, että hiiva liukenee. Kaada kulhoon loput nesteestä. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja mausta suolalla. Alusta taikinaa tehosekoittimella kaksi minuuttia tai kävin viisi minuuttia. Jätä kohoamaan 40 minuutiksi.

2. Nosta taikina kulhosta ja alusta sitä vielä hetki jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja muotoile taikinan puolikkaista kaksi limppua. Anna limppujen kohota uunipellillä puolen tunnin ajan. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen.

3. Riko munan rakenne. Voitele limput ja pane ne uuniin. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista limppuja 35-40 minuuttia. Jätä paistetut limput ritilälle jäähtymään.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme