Mainos
Mainos

Mikä tuoksuu eniten joululta? Neilikka-appelsiini, jonka voi ripustaa koristeeksi. Sen maku on vangittu tähän joulusnapsiin. Myös muutama muu maku saa tilaa: hieman kanelia, hunajaa makeudeksi ja sitruunaa raikkaudeksi.

1 satsiin esanssia

  • 20 cl maustamatonta vodkaa
  • 10 cm appelsiininkuorta
  • 2-3 mausteneilikkaa
  • 1 pieni kanelitanko
  • 1 ½ tl hunajaa
  • 1 cm sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Mittaa vodka pulloon tai purkkiin. Pese appelsiini ja sitruuna tarkoin haaleassa vedessä. Kuori niistä ohuita n. 1 cm leveitä suikaleita perunankuorimaveitsellä, ilman että mukaan tulee kuoren valkoista osaa.

2. Lämmitä hunajaa hieman, jotta se sulaa vodkaan helpommin. Lisää hunaja vodkan sekaan ja sekoita. Lisää appelsiinin- ja sitruunankuori, neilikat ja kanelitanko.

3. Anna maustua vähintään 2 viikkoa. Siivilöi kahvinsuodattimen läpi. Nyt sinulla on esanssia, jota voit laimentaa maustamattomalla vodkalla sopivanmakuiseksi. Snapsista tulee vielä parempaa säilytyksen myötä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme