Mainos
Mainos

Maukas, itsetehty maksapasteija on mukavaa tarjoiltavaa jouluna, mutta sopii myös vuoden ympäri seisovaan pöytään tai vaikkapa yövoileivälle, mielellään pekonin ja paistettujen herkkusienten kera.

1 isoon pasteijaan

  • n. 500 g vasikanmaksaa
  • n. 350 g silavaa siivuina
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 4 kananmunaa
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 5-6 cl konjakkia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta nelimaustetta
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa pitkulainen leipävuoka ohuilla silavaviipaleilla. Jauha tai soseuta maksa ja loput silavasta hienoksi taikinaksi. Paista sipuli, sekoita taikinaan anjovisten kera. Soseuta vielä hienommaksi.

2. Vatkaa munat, jauhot ja kerma, sekoita taikinaan. Mausta konjakilla ja mausteilla. Täytä vuoka taikinalla, niin että reunaan jää 1 cm tilaa. Laita päälle laakerinlehdet ja peitä alumiinifoliolla, johon pistät muutaman ilmareiän.

3. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla 1-1 ½ tuntia. Ota folio paistamisen loppua kohden, niin että pinta saa väriä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme