Mainos
Mainos

Juustofondue leivän kera

Fondueen kastetaan leipää, ja ruokalajin kotimaassa Sveitsissä palanpainikkeeksi juodaan valkoviiniä. Ellet juo viiniä, voit mainiosti juoda esimerkiksi kupin teetä fonduen kera. Tarjoile tämä mukava ruokalaji pienenä illallisena pienelle porukalle.

Neljälle

  • 600 g emmental- tai gruyèrejuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl kirschwasseria (kirsikkaviinaa)
  • vaaleaa leipää suupaloiksi leikattuna

Tarvitset myös

  • lämmitysliekin
  • pitkiä haarukoita
  • fonduepadan

Valmistusohje

1. Raasta juusto karkeasti. Hiero fonduepata tai muu paksupohjainen pata valkosipulilla.

2. Keitä viini padassa. Alenna lämpöä, lisää juusto erissä koko ajan sekoittaen. Kun juusto on täysin sulanut, lisää kirschwasser, johon olet sekoittanut perunajauhot.

3. Aseta pata keskelle pöytää ja pidä se lämpimänä pienen lämmitysliekin avulla. Anna vieraiden kastaa leipäpaloja pataan pitkien haarukoiden avulla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme