Mainos
Mainos

Tämä värikäs curry on maukas riisin kumppani, mutta sopii lisukkeeksi myös monille liha- ja kasvisruoille. Punaiset linssit ovat raakoina lohenpunaisia, mutta muuttuvat kypsyessään tummanpunaisiksi.

4 annosta

  • 4 dl punaisia linssejä
  • 5-6 dl vettä
  • 2 ohutta viipaletta tuoretta inkivääriä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl punaista chiliä
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Kiehauta linssit vedessä ja kuori vaahto.

2. Lisää kattilaan inkivääri, kurkuma ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Poista inkiväärit.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi. Kuullota kuminansiemeniä öljyssä noin 5 sekuntia. Lisää jauhettu korianteri ja chili ja sekoita. Kaada mausteseos linssikattilaan ja sekoita hyvin. Koristele hienonnetulla korianterilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme