Mainos
Mainos

Välillä unohtuu, että kaali on todella hyvää ja näyttää erittäin koristeelliselta tarjoilussa. Tämä ruokalaji valmistuu varhaiskaalista tai tavallisesta valkokaalista. Savoijinkaali toimii myös hyvin. Mausteyrteistä tähän sopivat hyvin persilja, tilli, kirveli tai ruohosipuli. Tarjoile vegetaarisena lämpimänä ruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 pientä varhaiskaalinpäätä
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sitruunamehua tai sherryviinietikkaa
  • 1-2 rkl nestettä kaalinkeitosta
  • 1 nippu mausteyrttejä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Rapsuta perunat puhtaiksi ja jaa ne pituussuuntaan tai leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Keitä perunapalat pehmeiksi laakeassa kattilassa pienessä, kevyesti suolatussa vesimäärässä. Suurin osa vedestä höyrystyy pois, kaada loppu vesi pois. Ripottele päälle juustoraaste ja pidä lämpimänä.

2. Halkaise kaalinpäät, sido tarvittaessa kutistetulla puuvillalangalla jotta lehdet pysyvät paikoillaan. Keitä kaalinpuolikkaat pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä 1 rkl öljyn kera. 8-10 minuuttia on yleensä tarpeeksi, kokeile tikun avulla kypsyysaste. Valuta ylimääräinen vesi puolikkaista.

3. Vatkaa mausteyrttiviinietikan ainekset yhteen. Asettele perunat vadille ja kaalit niiden päälle. Kaada norona päälle oliiviöljy ja viinietikka ja tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme