Mainos
Mainos

"Minulle lapsuuden suurinta herkkua oli ja on edelleen kaalilaatikko. Kaalilaatikkoa oli mielestäni aivan liian harvoin tarjolla. Äiti ei ole mikään innokas kotikokki, mutta äiti on aina valmistanut tiettyjä ruokia vuodenaikojen mukaan", kertoo Top Chef -kilpailija Janne Juvonen. Tämä resepti on 3. tuotantokauden 1. jaksosta.

Ainekset

  • 1 valkokaali
  • pari sipulia
  • 1/2 kiloa naudanjauhelihaa
  • 2dl riisiä
  • 1dl siirappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vettä

Valmistusohje

Ruskista jauheliha padassa. Lisää suikaloitu kaali, sipuli ja voi. Hauduta padassa kunnes kaali on pehmennyt. Lisää riisi ja jatka hauduttamista hetki. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vettä niin, että kaalimassa peittyy. Kaada seos voideltuun vuokaan, paista 150-asteisessa uunissa n. 1 1/2h. Lisukkeeksi puolukkasurvosta ja leipää.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme