Mainos
Mainos

Pannacotta saa mausteekseen kahvia. Kahvin makuinen kermavanukas on nopea ja helppo jälkiruoka juhlakauden ruokapöytiin. Reseptin loihti Makujen aamun kokki Marcos Gois.

Pannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl vettä liivatteen liotukseen
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 100 g sokeria
  • 0,5 dl espresso-kahvia

Piparikeksi

  • 1 pkt valmista piparkakkutaikinaa

Valmistusohje

Liota liivatelehtiä muutaman minuutin ajan kylmässä vedessä, purista hyvin kuivaksi. Ota kasari tai pieni kattila, lisää kattilaan kerma, maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä. Nosta kattila liedeltä. Lisää maito-kerma seokseen kahvi ja liivate, sekoita hyvin ja jaa kahvikuppeihin. Anna jäähtyä muutama minuutti, peitä kupit kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Valmista keksit: kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, 2-3mm levyksi. Vedä leivinpaperi suoraan uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 5-6 minuuttia taikinan paksuudesta riippuen. Jäähdytä taikinalevy ja riko sopivan kokoisia paloja. Asettele hyytyneen panna cottan päälle ja tarjoile.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme