Mainos
Mainos

Makujen keittiössä kesäkuun ensimmäisen viikon teemana on kahvi. Viikko käynnistyy broilerinkoivilla, jotka marinoidaan kahvilla ja tarjoillaan kahvisiirapin kera. Lisukkeeksi herkulle sopii kuskus.

Ainekset

  • 4 maustamatonta broilerin koipireittä
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kuskus- ryynejä

Kahvisiirappi

  • 1 dl kahvia
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl balsamicoa

Valmistusohje

Keitä erittäin vahvaa kahvia ja mausta se siirapilla, balsamicolla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Leikkaa koipireidet nivelen kohdalta kahteen osaan ja pakkaa ne tiiviisti marinointiastiaan. Kaada kahviseos päälle ja sulje astia hyvin. Anna marinoitua ainakin kaksi tuntia. Jos marinoit pidempään, nosta astia jääkaappiin.

Nosta marinoituneet koivet uunipellille ja paista ne kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Aikaa menee puolesta tunnista kolmeen varttiin. Keitä lisäkkeeksi kahvisiirappia ja kuskusia.

Kahvisiirappi: Yhdistä ainekset ja keitä kunnes kattilassa on paksua siirappia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme